22 juni 2022
19:15

Gällstads FK

Skön pinne borta mot serieledarna

Det var ett glatt GFK-gäng som åkte från Ryrsjövallen och bortamötet mot serieledarna (inför omgången) Göta med en poäng i bagaget under onsdagskvällen. Och det var inte en helt oförtjänt poäng trots mycket boll för hemmalaget och ett Gällstad som slog ifrån sig under slutminuterna.

Göta trillade mycket boll på mittfältet och försökte hitta passningstrianglar och instick bakom GFK:s backlinje, men allt som oftast stod bröderna Lid i mittförsvaret rätt. Och försökte man lyfta över backlinjen, höll man uppe linjen bra och Göta sprang offside gång efter annan. När matchuret står på 19 minuter bryter Gällstad en snabbt igångsatt frispark av Göta och går till anfall. Bollen spelas ut på högerkanten där inlägg kommer. Götas försvar nickar undan bollen men Simon Broman vinner bollen i andravåg. Simon gör därefter ett par överstegare innan han drar till med vänstern. Kanske inte det hårdaste han skjutit men välplacerat vid målvaktens vänstra stolpe och GFK-ledning, 0-1. Matchbilden fortsätter vara densamma som innan målet, men GFK känns nu farligare i sitt omställningsspel utan att för den sakens skull komma till kanonlägen. I den 34:e minuten jobbar Göta till sig en hörna. Den nickas undan av GFK-försvaret men kommer tillbaka då Götaspelare tar skott strax utanför straffområdet. Den rinner förbi alla utom fristående Victor Lundin som stöter in kvitteringen till 1-1 vid Kisch högra stolpe.

Den andra halvleken följer mönstret från den första, men GFK får högre press på Göta som får börja djupt med sina mittfältare som då försöker lyfta den längre bollen tidigt. Göta har ett par farliga hörnor men GFK står emot. GFK å sin sida kommer till några inläggslägen, men man väger något lätt inne i boxen. Inbytte John Rosell dras ner och målskytt Broman får ett hyfsat frisparksläge men bollen går ett par meter över. Ju längre matchen lider, desto grinigare blir det och domaren får dra upp ostskivan ett par gånger för att stävja spelet. Med några minuter kvar får Göta ett kanonläge att avgöra matchen då Kisch tappar bollen efter ett skott men han kommer upp stort när han motar returen från nära håll. GFK väntar sedan på slutsignalen och slår ifrån sig gång efter annan men domaren har hittat ett par övertidsminuter så dom sista minuterna känns extremt långa. Men till slut blåser han av och GFK får med sig en poäng från den svåra bortamatchen.